‘Queen of the Ring, fighting the stereotype’

Dit fotoboek geeft een unieke inkijk in de wereld van het vrouwenboksen in Nederland.

Ik wilde de passie, gedrevenheid en intensiteit van de bokssport vastleggen. Boksen is een sport die veel kunstenaars geïnspireerd heeft. In geen andere sport wordt je zo met jezelf geconfronteerd. In mijn fotoboek zocht ik naar het antwoord op de vragen: Wie zijn de vrouwen met het lef om die ring in te stappen? Hoe voelt het om de ring in te stappen?

Naast Nouchka Fontijn, die een Olympische zilveren medaille won in Rio de Janeiro 2016, Jessica Belder die Europees Kampioen profboksen werd en Chelsey Heijnen die Europees Kampioen onder de 18 werd, portretteerde ik nog 10 andere vrouwen die aan de top boksen in Nederland. Ik volgde deze topsporters in de ring én in het dagelijks leven. Het mooie contrast van o.a. een jazzzangeres, die óók bokser is; een studente neuroscience, die óók bokser is; een moeder, die óók bokser is. Het zijn juist deze contrasten die je ware zelf laten zien. Opdat iedere vrouw voelt dat haar verschillende kanten er mogen zijn.

Alle vrouwen in mijn boek geven aan dat zij dankzij het boksen een ongekende kracht en vrijheid ervaren. Marloes Coenen, drievoudig wereldkampioen MMA!, beschreef dit prachtig in het voorwoord van Queen of the Ring:

Marloes Coenen: “Voor het zelfbeeld van jonge vrouwen bieden deze rolmodellen een andere afslag, een tegengif tegen de eeuwenoude esthetiek die onze gedachten en overtuigingen heeft gevormd over vrouwelijkheid. Marleens’ foto’s zijn een esthetisch shot zelfvertrouwen dat iedere vrouw kan gebruiken.”

De media over Queen of the Ring

Eindhovens Dagblad
Krachtige afrekening met stereotype. Visuele ode aan vrouwen in de boksring

Brabants Dagblad
Een ode aan de dappere boksende vrouw

Telegraaf
Diva’s in de boksring

Fotografe Piek
Een ode aan het vrouwenboksen, maar ook aan het boksen in het algemeen. De teksen per dame zijn ook erg sterk: genoeg om te weten met wie je te maken hebt maar niet zoveel dat je geen zin meer hebt om het te lezen. Fantastische verscheidenheid aan vrouwen. Mooi dat je de dames ook buiten de ring hebt opgezocht. Heel mooi vormgegeven. Mooie druk en goede foto’s.

R. Schuyer
Een reeks knappe sfeerfoto’s, prachtige uitdrukkingen, scherp geprononceerde spieren en pezen, voelbare emotie. Heel goed in beeld gebracht, zwart/wit is zeer passend om dit onderwerp scherp in beeld te brengen.

limited Edition

Bestellen
Queen of the Ring is te bestellen via bol.com of direct bij mij, neem contact met me op via het contactformulier. De kosten per boek bedragen € 35,- (incl. verzendkosten). Nadat je betaling binnen is, verstuur ik je boek direct per post. De gemiddelde levertijd is maximaal 1 week.

Limited Edition
Bestel jouw exemplaar van Queen of the Ring met een unieke cover van jouw favoriete bokser.

Queen of the ring

  • 224 pagina’s, ruim 200 foto’s
  • 13 unieke reportages
  • gelimiteerde oplage (500ex)
  • Exclusief online te bestellen
  • Levering binnen 2 werkdagen

Bestel nu voor € 35,- (incl. verzendkosten)

Over Queen of the Ring: