Josephat Torner Foundation Europe

Naast fotograaf ben ik ook cultureel antropoloog. Al van jongs af aan ben ik zeer geïnteresseerd in andere culturen. Een aantal jaar geleden leerde ik de Tanzaniaanse mensenrechtenactivist Josephat Torner kennen. Hij vroeg me of ik mooie, vrolijke en kleurrijke foto’s wilde maken van kinderen met albinisme voor de website en sociale media van www.jtfe.org. Daarvoor reisde ik met Josephat door Tanzania. Dit werd om verschillende redenen een heel bijzondere reis. Het was prachtig te zien hoe blij de kinderen met albinisme waren om Josephat te ontmoeten; zo een belangrijk man die zelf albinisme heeft! Hij werd overal op handen gedragen. We bezochten in afgelegen streken bijzondere mensen die zich inzetten om kinderen met albinisme te beschermen.

De reis werd bovendien onvergetelijk vanwege het gezelschap van Josephat en de Josephat Torner Foundation Europe die zich met tomeloze energie inzetten om in deze afgelegen streken de kennis over albinisme te vergroten, zodat het op een dag niet langer nodig zal zijn om deze kinderen te beschermen en ze onbezorgd kind kunnen zijn. Een jaar na onze reis zou Josephat onverwachts om het leven komen. Dit maakt de herinneringen nog dierbaarder.

Human Rights Tattoo

De complete Universele Verklaring van de Rechten van de Mens in 6773 getattoeëerde letters. Human Rights Tattoo is een uniek kunstwerk en tevens een  globale beweging die zich als een positief virus over de wereld verspreidt. Duizenden mensen wereldwijd verenigd in één kunstwerk, met een duidelijke boodschap: mensenrechten gelden voor iedereen. Lees meer op www.humanrightstattoo.org.