Marleen Swaans

Fotografie voor al uw evenementen van bruidsreportages tot bokswedstrijden

Ik ben Marleen Swaans uit Rosmalen. Ik heb voor verschillende ontwikkelingsorganisties in Nederland en in Azië gewerkt. Maar ik ontdekte steeds vaker dat ik me eigenlijk het liefst bezig hield met de fotografie voor deze organisaties, dus besloot ik me daar eens verder in te gaan verdiepen. En een aantal jaar geleden heb ik de stap gezet om fulltime professioneel fotograaf te worden.

Het belangrijkste voor een mooie fotoreportage is om een goed contact met de mensen die ik fotografeer op te bouwen en een prettige werksfeer te creëren. Zodat de geportretteerden het best tot hun recht komen.

Mijn passie ligt bij sportfotografie, met name bij boksen, en bij het fotograferen van bruiloften. Mensen vragen me vaak wat hier dan de overeenkomsten tussen zijn. De allerbelangrijkste overeenkomst is het vastleggen van emoties en de actie op het juiste moment pakken. Zowel bij een bruiloft als bij een bokswedstrijd zijn de locaties qua lichtomstandigheden niet altijd optimaal. Ik hou er juist van om hiermee te spelen en vind het een uitdaging om onder alle omstandigheden mooie foto’s te maken. Maar het allerleukste vind ik misschien wel juist het contrast om de ene keer zachte, gevoelige momenten vast te leggen en op andere momenten juist kracht en intensiteit.

Op dit moment werk ik aan een boek over vrouwen die boksen. Het is geweldig om me langere tijd in een onderwerp te kunnen verdiepen. Want ook dat hoort bij mij. Of het nu bij een bruidsreportage is, het vastleggen van een zakelijk evenement, receptie of sportwedstrijd, ik verdiep me graag in de mensen die ik fotografeer om tot foto’s te komen waarbij u er op uw mooist op staat en de sfeer klopt.

Op mijn website vindt u bovendien een serie foto’s van topatlete Dafne Schippers. Ook haar heb ik gedurende langere tijd mogen volgen tijdens trainingen en wedstrijden. Daardoor heb ik deze unieke fotoreportage van haar kunnen maken.
Geweldig hoe succesvol zij nu is!

Marleen Swaans
Ik ben lid van Du Pho, de beroepsorganisatie van professionele fotografen. 
Ik volg regelmatig masterclasses om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen in de fotografie.

ZAKELIJK EVENEMENT

Een bijzondere gebeurtenis voor uw bedrijf? Een opening, lezing, of receptie?
Of wellicht op zoek naar foto’s voor in het jaarverslag van uw organisatie.
Allemaal momenten en gelegenheden die vragen om goede fotografie.

Het maken van goede zakelijke foto’s beperkt zich niet alleen tot het juiste moment. Minstens zo belangrijk is een helder, kleurecht en overzichtelijk verhaal.
Een goede reportage kan dat verhaal vertellen, waarmee u als bedrijf naar buiten wilt treden.

“Marleen is een fotograaf die goed met je meedenkt waar je naar toe wilt met je business en dat vervolgens weet te vertalen in foto’s die dat perfect weergeven. Tijdens de opnames scant ze de omgeving continu en is ze onverstoorbaar. Daarbij weet ze precies wat ze wil waardoor er een ontspannen sfeer is. Het resultaat: foto’s die kloppen!”

Karin Stiksma
Joint Projects

BRUIDS FOTOGRAFIE

Ik vind het een voorrecht als mensen mij vragen de mooiste dag van hun leven voor hen te mogen vast leggen, zodat zij deze bijzondere momenten voor altijd vast kunnen houden en nog generaties lang met anderen kunnen delen. het is een intiem proces en je bouwt echt een vertrouwensband op met het bruidspaar, zodat je voor hen een speciale reportage kunt maken die volledig is toegeschreven op de wens van het bruidspaar.

Ik verzorg bruidsfotografie en loveshoots in een sfeer die bij jullie past; spontaan en ongedwongen, romantisch of juist stoer.
Al die mooie, emotionele en onvervangbare momenten stijlvol in beeld en voor eeuwig vastgelegd.

Ik vertel jullie graag alles over de mogelijkheden van bruidsfotografie op jullie bijzondere dag.

“Marleen heeft ons op onze trouwdag erg op ons gemak gesteld. Marleen is een warme, vooral lieve fotograaf die de juiste emoties en sfeer kan overbrengen op de foto’s. En ook hele spontane foto’s maakt. Het bos waar de foto’s zijn genomen leek nog mooier dan in het echt. Sommige foto’s leken echt een sprookje. Het heeft onze verwachtingen overtroffen. Marleen is een topfotografe die haar werk zeer serieus neemt en die met veel liefde en concentratie dit werk doet!

Inge en Berdy, 15 juni 2017
Privé opdracht

SPORT FOTOGRAFIE

Ik fotografeer graag topsporters. Juist bij topsport is de intensiteit het grootst. Ik fotografeer ook graag tijdens trainingen. Als je het hele verhaal laat zien kun je de prestatie van de topsporter nog meer waarderen, je ziet de discipline, de pijn en de arbeid die hiervoor nodig is.

Een goede sportfotograaf ontgaat werkelijk niets. Ook sportfotografie mag best ‘topsport’ worden genoemd.
Ik ben regelmatig te vinden “langs de ring en langs de velden” en kan ook aanwezig zijn bij uw sportevenement.

“Pain is temporary, pride and glory are forever! Marleen weet deze beide kanten van het leven van de topsporter naar voren te laten komen in haar fotografie.”

Andy Souwer
meervoudig K-1 Kampioen kickboksen en wereldtitel Muay Thai

Mijn favorieten